Poklad Diakonie Západ

Image
Článek_poklad DZ
Je to již více jak sto let, kdy církev založila Diakonii a vyslala ji na cestu pomáhat potřebným.
Církev věděla, že to není snadný úkol. A tak Diakonii na cestu obdarovala. Svěřila jí poklad, ze kterého Diakonie může při plnění svého poslání čerpat. S jednou jedinou podmínkou, aby o něj dobře pečovala.
16/02/2023

A tak Diakonie od svého počátku čerpá:

  • daru vzájemné lásky a úcty,
  • daru radosti ze společného prožívání,
  • daru naděje a optimismu
  • a také daru znalostí a dovedností k tomu, aby její pracovníci pracovali odborně, profesionálně, s radostí a lehkostí.

Před 30 lety se Diakonie objevila i na západě Čech. I do Plzeňského kraje přišla Diakonie s truhlou naplněnou svěřenými dary. I zde musí Diakonie o své dary pečovat. 

Není to vždycky jednoduché... občas přicházejí síly zvenku, které nám naše dary chtějí vzít… občas na ně i my sami zapomeneme. Když se nám daří dobře, vnímáme je jako samozřejmost, ale běda, když se objeví nepohoda. V tu chvíli se po svěřených darech sháníme a uvědomujeme si, jak jsou pro nás důležité a cenné.

Jsem moc ráda, že i dnes Diakonie na západě Čech naplňuje svěřené poselství a že dary, které na cestu dostala, opatruje s velkou obezřetností. Důkazem toho nám jsou klienti spokojení s kvalitou našich služeb i diakoničtí pracovníci, kteří jsou hrdí na to, že dělají práci, která má smysl a která je těší. Důkazem jsou také všichni Ti, kterým stojí Diakonie za to, aby jí vyjádřili svou podporu, ať už investicí svého osobního času, finančně či materiálně.

Dovolte mi poděkovat Vám všem za vaši práci, za vaši podporu, za vaše modlitby. Diakonie na západě Čech může být kvalitní a vyhledávanou organizací jen díky tomu, že Vás všechny má. A já bych Vám jejím jménem chtěla popřát požehnané Vánoce a vše nejlepší v novém roce 2023.

Lucie Petříčková