Poradna pro pečující

Podpora pěstounských rodin

Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi

Sociálně aktivizační služby podporují rodiny s dětmi, které se ocitly v těžké životní situaci. Ta je často způsobená řadou problémů, jako jsou např. špatné bytové podmínky, dluhy či nezaměstnanost.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

Nízkoprahové kluby podporují děti a mladé lidi, kteří jinde nemají potřebnou oporu a zázemí a svůj volný čas tráví na ulici. Trápí je problémy v rodině, ve škole, v práci nebo v mezilidských vztazích a sami si s nimi nevědí rady.

Denní stacionář

Denní stacionáře poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Služba obsahuje pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, poskytnutí stravy, výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti, pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů. Služba se poskytuje za úhradu.

Stacionář Človíček pro osoby s postižením – program pro mládež a dospělé
Kralovická 35
Plzeň
clovicek@diakoniezapad.cz
Stacionář Človíček pro osoby s postižením – program pro děti a mládež
Kralovická 35
Plzeň
clovicek@diakoniezapad.cz

Dobrovolnická centra a programy

Nabízíme příležitosti, vzdělávání a podporu pro dobrovolníky.

Pečovatelská služba

Pečovatelská služba probíhá v domácnosti vašeho blízkého, je poskytována pravidelně a pomáhá v těchto oblastech: osobní hygiena, poskytnutí stravy (nebo pomoc při zajištění stravy), zajištění chodu domácnosti, udržování kontaktu s druhými lidmi.

Jubilata pro osoby potřebující péči Dobřany Sokolovská
Sokolovská 1004
Dobřany
jubilata.dobrany@diakoniezapad.cz

Odlehčovací služba

Odlehčovací služby jsou terénní, ambulantní a pobytové. Jejich cílem je umožnit pečujícím nezbytný odpočinek (například po dobu dovolené, nemoci, přetížení atd.).

Chráněné bydlení

Chráněné bydlení je pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně duševního onemocnění, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Chráněné bydlení má formu skupinového, popřípadě individuálního bydlení. Služba obsahuje poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, poskytnutí ubytování, pomoc při zajištění chodu domácnosti, výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti, pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů. Služba se poskytuje za úhradu.

Sociální rehabilitace

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domovy pro osoby se zdravotním postižením poskytují dlouhodobé pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení a potřebují pravidelnou pomoc jiné osoby.

Odborné sociální poradenství

Poradna pro občany v nesnázích Rokycany
Svazu bojovníků za svobodu 68
Rokycany