Naše Poradny pomáhají stovkám lidí ročně

Image
Poradna pro občany v nesnázích
Ohlédnutí Poraden za rokem 2023
16/01/2024

Rok 2023 je definitivně za námi a nový rok 2024 už nabírá na obrátkách.

Od 2.1. už se zase potkáváme s klienty na poradenských konzultacích a pomáháme jim řešit jejich rozmanité životní situace. V dnešním článku bychom se ještě přeci jen rádi ohlédli za rokem uplynulým a zhodnotili, jaký byl.

Naše poradce potkáte v Rokycanech, Plzni a Klatovech. Za loňský rok pomoc Poraden vyhledalo celkem 564 nových klientů a poradci odvedli 1373 konzultací. Poradny byly podporou a zdrojem informací při řešení dluhů, rozvodu, nájemních smluv, opatrovnictví, žádostech o různé dávky a mnoha dalších oblastech života. Bylo podáno 18 insolvenčních návrhů.

I minulý rok jeli poradci dvakrát na školení v rámci Asociace občanských poraden, aby se dozvěděli novinky v legislativě a mohli poskytovat aktuální informace. Na besedách a seminářích se setkávali s pěstouny nebo seniory. Novinkou byl podzimní seminář o doprovázení, smrti a dědictví, kterého se pro zatím účastnili zaměstnanci Diakonie Západ.

Nejen prací živ je člověk, a proto o jednom teplém víkendu v červnu odjely všechny poradenské služby na společný teambuilding - sjezd řeky Sázavy. Počasí bylo super, akce se vydařila. :-)

A teď už zase budeme hledět vpřed. Do tohoto roku Vám přejeme vše dobré. Kdyby to však nebylo jen dobré a potřebovali byste poradit, přijďte za námi do Poradny a pokusíme se to změnit.

Děkujeme za důvěru, se kterou se na nás obracíte.
Poradna pro občany v nesnázích